A hétvégén zárva lesz a kalandpark a nagy meleg miatt Szolnokon

Megosztás

A Szolnok Élménysziget a közösségi oldalán közölte, hogy a hőségriadó miatt július 13-án és 14-én, azaz szombaton és vasárnap nem nyitják ki a kalandparkot Szolnokon. Úgy fogalmaznak, az egyébként rendben levő pályákat a vendégek biztonsága érdekében zárják le, hiszen az extrém meleg hatásai nem várt, balesetveszélyes helyzeteket hozhatnak.

Nagyon meleg időben, mint amilyen a mostani, kiemelkedően fontos, hogy megfelelően gondoskodjunk magunkról, elkerülve ezzel a hőgutát éés más egészségügyi problémákat. Tegyük hozzá, a megelőzés is egy jó lépés lehet: 37 fokban valóban nem túl megfontolt döntés a kalandparkot választani a hűs, légkondicionált szoba helyett.

Szerencsére hasonlóan gondolkodik az Élménysziget is, akik a szintén általuk üzemeltetett szabadstrandot ajánlják a kalandpark helyett. Július 10-én, szerdán vehették újra birtokba a szabadstrandot a fürdőzni vágyók, miután a hónap elején kinyitott, majd a Tisza áradása miatt napokon belül be is zárt.

Az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján egyébként az ország egész területére vonatkozóan meghosszabbította a harmadfokú hőségriasztást.

Kép: tiszaligetelmenysziget.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek